Спортска хала Републичког завода за спорт је 11. и 12. јануара 2020. године била домаћин контролног кампа за 3х3 играче старости до 23 године, а све у склопу припрема за ФИБА 3х3 Светско првенство за играче до 23 године које ће се у септембру и октобру 2020. године одржати у Кини. Подсећамо да је мушка репрезентација Србије до 23 године освојила бронзану медаљу на прошлогодишњем ФИБА 3х3 Светском првенству, које је одржано у кинеском граду Ланжу.

Позиву на камп се одазвало 25 играча који су приказали, пре свега, изузетно интересовање да се професионално посвете 3х3 кошарци, али и поред тога изузетан ниво 3х3 вештина. Изузетно је значајно да су на кампу учешће узели и играчи који су наступали за 3х3 репрезентације Србије у млађим категоријама и то: Трајковић (члан У23 репрезентације која је 2019. освојила бронзу на СП), Голе, Симјановски и Шаренац (чланови јуниорске репрезентације 2019), Антић, Грбовић, Станковић (чланови јуниорске репрезентације 2018. која је освојила сребрну медаљу на ЕП) и Ковачевић (члан јуниорске репрезентације 2017). Идеја је била да се „заголица радозналост“ младих кошаркаша за 3х3 кошарку – у случају оних који до сада нису имали прилику да осете чари ове игре, а што се тиче играча који су већ били у различитим репрезентативним 3х3 програмима – да се испрати њихов тренутни статус и квалитет.

Са играчима је на овом дводневном кампу радио стручни штаб у саставу:

Данило Лукић, Марко Ждеро и Небојша Бошковић, а стручну и техничку помоћ испред КСС им је пружио селектор мушких 3х3 репрезентација Горан Војкић.

Специјални гости кампа били су професионални 3х3 играчи Марко Дугошија (Земун) и Вук Обрадиновић (Раља Интергалактик).

Важно је нагласити да је ово прва активност 3х3 кошаркашког сектора у 2020, а сигурно је да ћи их бити много више у овој години када је 3х3 кошарка званично на листи спортова на Олимпијским играма у Токију, на које је мушка репрезентација већ обезбедила учешће.