Женска кошаркашка репрезентација Србије, која је прошлог лета на Европском првенству освојила бронзану медаљу, окупља се током ове недеље у Београду на припремама за Олимпијски квалификациони турнир који ће се од 6. до 9. фебруара играти у дворани „Александар Николић“.

На списку селекторке Марине Маљковић налази се 16 играчица: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Миљана Бојовић, Јована Ногић, Снежана Богићевић, Александра Станаћев, Ана Дабовић, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

Играчице у Београд пристижу по завршетку актуелних клупских обавеза, а екипа ће бити комплетирана у недељу, 2. фебруара, када ће се од 19.00 часова дружити са навијачима у шопинг центру „Ушће“.

А пре самог окупљања сениорског тима, почетком ове недеље, селекторка Марина Маљковић организовала је тренинге за групу талентованих младих играчица како би их увела у систем рада, али исто тако и упознала њихове квалитете.

– Све смо једва дочекале ово окупљање. Сваком се радујемо, али ово је нешто посебно, јер ћемо имати прилику да пред нашом публиком обезбедимо пролазак на Олимпијске игре. Очекује нас изузетно тежак турнир. Ниједну екипу не смемо потценити, пошто све долазе са истим циљем. Нећемо имати много времена да се спремимо и зато морамо да имамо пуну концентрацију на много информација и детаља у ових пар дана. Неће бити нимало лако, али то је борба за Олимпијске игре и не може бити другачије – рекла је капитен репрезентације Јелена Брукс.

Прву утакмицу у дворани „Александар Николић“ наш тим одиграће у четвртак, 6. фебруара против Сједињених Америчких Држава од 20.00 часова. У суботу, 8. фебруара у 17.00 сати противник ће бити Нигерија, а у недељу у исто време наш тим одмериће снаге са селекцијом Мозамбика. Пласман на Олимпијске игре обезбедиће две најбоље пласиране екипе уз Американке, које су се као владајуће светске шампионке већ квалификовале у Токио.