Генерални секретар ФИБА Андреас Загклис посетио је данас у пратњи председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића Председништво Републике Србије, где их је у свом кабинету дочекао председник Србије Александар Вучић. Званичној посети присуствовали су и спортски директор ФИБА Зоран Радовић и генерални секретар КСС Златко Болић.

Загклис је председнику Вучићу поклонио официјелну ФИБА лопту са Светског првенства, док је Вучић узвратио пригодним поклоном. Председник Кошаркашког савеза Србије уручио је председнику Србије Александру Вучићу и генералном секретару ФИБА Андреасу Загклису дресове кошаркашке репрезентације Србије са њиховим именима. У пријатном разговору, Загклис се захвалио председнику Србије Вучићу на његовом ангажовању око добијања организације квалификационих олимпијских турнира за сениорке и сениоре. Председник Србије Вучић истакао је у разговору са челницима ФИБА и КСС да је за нашу земљу веома битно да обе кошаркашке репрезентације изборе пласман на Олимпијске игре у Токију 2020.

После посете Председништву Србије, први оперативац ФИБА Андреас Загклис и спортски директор ФИБА Зоран Радовић посетили су „Кућу кошарке“, где су их угостили председник КСС Предраг Даниловић и генерални секретар Златко Болић. Загклис је обишао све секторе КСС и у пријатном разговору са запосленима изразио задовољство што ће Београд бити домаћин квалификационих олимпијских турнира за сениорке и сениоре.