Кошаркашки савез Србије овог викенда организовао је међународни припремни турнир у баскету 3х3, који је одржан у Суботици, а на којем је титулу шампиона понела репрезентација наше земље.

Душан Домовић Булут, Александар Ратков, Дејан Мајсторовић и Михаило Васић представљали су Србију на припремном турниру за Олимпјске игре, које ће се одржати у Токију и после велике борбе у финалу са Хрватском дошли до новог тофеја.

У Суботици је владала сјајна атмосфера, а бројна публика имала је прилику да ужива у правом баскеташком спектаклу. За то су се, поред финалиста, побринули и играчи Монголије, који су заузели шесто место, затим Руси који су се нашли на петој позицији, као и Холанђани који су били четврти и Словенци који су освојили бронзану медаљу.

На путу до титуле, српски баскеташи су у групној фази победили Монголију (21:15), да би у другој рунди изгубили од Словеније (21:18). Полуфинални дуел донео је борбу са Холандијом и победу Србије (21:17), да би се у финалу састали са најпријантијим изненађењем турнира, репрезентацијом Хрватске.

После велике борбе од самог старта и неизвесне утакмице, Србија је успела да слави резултатом 21:16 и дође до још једног вредног турнира.

Нема сумње да је турнир послужио као сјајна припрема свим репрезентацијама, као и да се суботичка публика сјајно забавила. Оно што нам следи јесу Олимпијске игре, на којем ће баскет 3х3 имати свој деби, а управо српска селекција важи за највећег фаворита за освајање златне медаље.