У петак и суботу (18-19. јуна) Београд ће бити домаћин међународног 3х3 турнира. Такмичење је предвиђено како у конкуренцији дама тако и у мушкој сениорској конкуренцији.

Турнир ће се одржати на отвореним теренима КК Црвена звезда на Калемегдану, а утакмице ће оба дана почињати од 17.00 часова.

У конкуренцији дама учесници турнира биће поред репрезентације Србије, репрезентације Немачке и Мађарске. Репрезентација Израела је отказала учешће у последњем тренутку, тако да ће турнир у женској конкуренцији бити заправо одигравање међусобних дуела наведених репрезентација по двокружном бод систему како би се добио победник.

У мушкој конкуренцији Србија ће учествовати са два тима (Србија 1 и Србија 2) како би стручни штаб мушке репрезентације могао да види сву осморицу играча на које се рачуна за наступ на предстојећим Олимпијским играма. Поред репрезентација Србије, на турниру ће учествовати и репрезентације Црне Горе, Холандије, Мађарске и Украјине. Екипе ће бити подељене у две групе од по три екипе, те ће првог дана такмичења бити игране утакмице у оквиру група, да би завршног дана турнира на програму биле утакмице за пласман.

Подсећамо да се све екипе које учествују на турниру (осим мушких репрезентација Србије) припремају за предстојеће ФИБА 3х3 Еуро Куп квалификације (квалификације за 3х3 Европско првенство) које ће се одржати у Констанци (Румунија) и Тел Авиву (Израел). Женска репрезентација Србије учествоваће на квалификационом турниру у Израелу од 25-26. јуна 2021. године.

Детаљан распоред одигравања мечева на Међунородном 3х3 турниру у Београду можете наћи на следећој адреси:

https://play.fiba3x3.com/events/250c15d7-6302-41ba-9475-bb7f228377bb/schedule

„Live-stream“ свих мечева на турнира можете пратити на званичном „youtube“ каналу Кошаркашког савеза Србије на адреси:

https://www.youtube.com/channel/UC_CyXUDmzj2f87_gZ_Hdumw