Мушка „А“ репрезентација Србије је након великог преокрета савладала Италију у полуфиналу ДББ Суперкупа који се игра у Хамбургу. Већ сутра, „Орлови“ ће од 18:30 одмерити снаге са бољим из вечерашњег дуела Чешке и Немачке.

Србија – Италија 90:86 (24:23, 20:30, 21:19, 25:14)

За утакмицу у Браклајс арени, селектор Пешић је према пропозицијама организатора могао да рачуна на свих 14 расположивих играча, а меч је почела петорка Јарамаз, Маринковић, Kалинић, Лучић и Милутинов.

У првој деоници, виђена је уједначена борба из које је тим Србије након 10 минута игре имао пола коша предности (24:23). У другој четвртини, тим Италије је успевао да направи велике проблеме репрезентацији Србије, па су после друге четвртине „Азури“ имали чак девет поена предности.

Почетак другог полувремена, донео је наставак раста предности Италије која је у 27. минуту имала великих 15 поена предности. Ипак, агресивнија игра тима Србије, и серија од 10:2, донела је смањење заостатка на 65:72 пред почетак последње деонице.

У последњем периоду, Италијани су дуго успевали да одбију све нападе Србије, да би „Орлови“ до прве предности после дуго времена дошли тројкама Владимира Лучића и Николе Јокића. На двојку Фонтекија, одговара Василије Мицић новом тројком, а потом Јокић и Kалинић обезбеђују победу за наш тим резултатом 90:86.

У тиму Србије, најефикаснији је био Никола Јокић са 18 поена. Пратили су га Никола Милутинов, Владимир Лучић и Василије Мицић са по 15, док је Никола Kалинић додао 9.

Kомплетну статистику можете видети овде:
https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBB/2117007/bs.html

У суботу, након финалне утакмице, тим Србије се враћа у Београд.

Photo: Tilo Wiedensohler