У петак 28. октобра у Нишу, испред Кошаркашког савеза Србије, генерални секретар Златко Болић, менаџер КСС за међународне односе Магдалена Кокић и менаџер за организацију међународних такмичења и догађаја Дејан Дамњановић састали су се са градоначелницом Драганом Сотировски.

Повод је био Европско првенство за играче до 18 година, које се у јулу 2023. одржава у Нишу.

– Желимо да будемо домаћини младим кошаркашима из 16 европских земаља наредног лета. Зато прирпемамо халу и сале двеју основних школа. Ниш је кошаркашки град и верујемо да ћемо 2023. када обележавамо век играња кошарке у Србији бити добри домаћини. Први састанак са генералним секретаром Кошаркашког савеза Србије Златком Болићем то обећава… – рекла  је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Генерални секретар КСС Златко Болић био је задовољан овим састанком.

– Кренули смо у организацију Европског У18 првенства са великим мотивима и жељом да још једном докажемо да смо сјајни организатори великих такмичења, због чега нам ФИБА годинама уназад указује велико поверење и поштовање. Сви знамо да је Ниш град кошарке и верујемо да ће то још једном потврдити следећег лета, када ће Нишлије моћи да гледају најталентованије јуниоре Европе – поручио је Болић.