Након што су у суботу на турниру у Врњачкој Бањи славили баскеташи екипе Вукови, у недељу су потврдили добру игру, те су славили и на турниру у Смедеревској Паланци.

Сјајни домаћини и ове године су се потрудили да оду корак даље, те да надмаше прошлосезонску организацију. Најбоље домаће екипе тако су играле за финале великог првенства Србије и новчану награду од 100.000 динара. Другопласиранима је припао чек на 20.000 динара и опрема Kошаркашког савеза, док је трећепласирани тим освојио опрему KСС-а.

Групна фаза донела нам је занимљиве окршаје, једну инострану екипу и повратак добро познатих лица.

Након шеснаестине финала добили смо тимове који ће наставити борбу за титулу, па су тако јучерашњи шампиони Вукови, били бољи од Мрчајеваца који су у Врњачкој Бањи били трећепласирани. Џакови су се поново вратили домаћој сцени, а Аутокућа Секулић је искусно показала квалитет у сусрету са Гардошем. Потпуно Свеједно је елиминисао ривала из Скопља – Kино Влае, док је Осмица уписала најубедљивији тријумф у првој елиминационој рунди, 22:9.

Вољом жреба, први четвртфинални дуел био је један од јачих – Вукови и Аутокућа Секулић, док су у другом играли Џакови и Потпуно Свеједно, као и Свилајнац и Анонимуси, односно Осмица и 4 Пика.

Вукови су оправдали улогу фаворита, те су са 21:15 елиминисали Свилајнац, док је Потпуно Свеједно у неизвесном окршају био бољи од 4 Пика резултатом 19:18.

У финалу, Вукови су били и више него сигурни, те су Иван Недељковић, Лазар Лугић, Миња Тодоровић и Марко Шиник узели и други турнир у два дана.