Србија У16 – Турска У16 84:66 (19:15, 25:13, 26:6, 14:32)

Женска У16 репрезентација Србије освојила је прво место на Европском првенству Б дивизије у Подгорици. Тим који води селекторка Биљана Станковић тако је пехаром крунисао сјајне партије које је пружао током турнира у главном граду Црне Горе.

Претходно су самим пласманом у финале, наше девојке избориле повратак у „А“ дивизију и тиме чак и премашиле циљ који је пред њих постављен.

После колико-толико изједначеног старта, у коме је наш тим ипак био корак испред, све дилеме су практично решене већ у другој четвртни. Много боља одбрана, донела је и више лаганих поена и стални раст предности Србије. До великог одмора она се попела на 16 поена – 44:28.

Серијом 10:2 наше девојке су отвориле друго полувреме и решиле све дилеме. Наравно да то није значило и да ће до краја да се опусте. Никако. Нису одустале од игре која им је донела повратак у А дивизију, па на крају и овај пехар.

Турска није издржала притиса, у трећем периоду стала је на само шест поена, а Србија пред последњи мали одмор предност увећеала на 36 поена!

Јана Весић је са 18 поена била најефикаснија, Миња Аранђеловић је додала 15, Јована Поповић 14, уз 7 скокова, док је Лана Марић стала на 12, уз 11 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA