Ближи се Европско првенство за кошаркашице, које ће се одржати од 17. до 27. јуна у Француској и Шпанији, а наше девојке ће играти у групи Б у Валенсији против Италије, Црне Горе и Грчке. Припреме улазе у завршну фазу, следећег понедељка наше најбоље кошаркашице би требало да крену пут Шпаније.

– Неке девојке су кренуле припреме још 15. априла… На Златибору је увек изузетно напорно, тамо је део припрема који све најмање волимо, али опет нам и прија, јер смо на планини. Колико год да радимо на физичкој спреми, после Златибора се боље осећамо. Одрађен је велики посао, иако нисмо имале много времена од тренутка када смо се све скупиле. Знале само да нас чека паклено лето, остаје нам још неколико дана да се спремимо па да се пакујемо за Шпанију – објашњава капитен Србије Јелена Брукс.

Победници четири група пласираће се у четвртфинале, док ће другопласиране и трећепласиране селекције из сваке групе у доигравање за пласман међу осам најбољих.

– Пратиле смо све те екипе у припремном делу, то су ривали за поштовање. Идемо утакмицу по утакмицу и треба да се концентришемо на наш посао, када смо концентрисане на оно што се тражи од нас и што је наша најјача страна, онда нема проблема. То ћемо се потрудити да урадимо и то је увек доносило резултате. Остаје да радимо на грешкама које смо имале и да на ЕП одемо спремне. Идемо полако, прво да прођемо групу па ћемо видети за даље…