Обе младе репрезентације Србије у 3х3 кошарци које наступају на ФИБА 3×3 фестивалу младих који се одржава у мађарском Дебрецину пласирале су се у полуфинале турнира.

За нама је још један дан ФИБА 3×3 Фестивала младих који је овога пута прошао са максималним учинком за обе репрезентације – и младу до 23 године (У23), као и младу до 20 година (У20). Са овим победама обезбеђена су прва два места након квалификационог дела, те су се наше репрезентације директно пласирале у полуфинале турнира.

Репрезентација до 23 године (У23) је у првом мечу дана пружила најбољу партију на досадашњем делу Фестивала, те је на тај начин савладан изузетно квалитетан противник – репрезентација Мађарске – резултатом 21:17. У другом мрчу дана противник У23 репрезентације била је такође веома квалитетна репрезентација Израела. У изузетно занимљивом мечу, са пуно погођених шутева за 2 поена са обе стране, Србија је славила резултатом 22:17.

„Млађа“ репрезентација до 20 година (У20) данас је имала лакши посао у односу на У23 репрезентацију. Веома квалитетном игром прво је савладана екипа Дебрецина резултатом 19:12, да би тежи посао уследио у другом мечу дана који је У20 репрезентација одиграла против Словеније. Словенија је приказала сав свој квалитет, те је целим током утакмица била изједначена (мада је Србија била та која је у вођству чешће, док је Словенија била та екипа која „јури“ резултат) да би у изузетно неизвесној завршници поготком са слободног бацања Србија славила резултатом 21:20.

Овим победама репрезентације Србије заузимају прва два места у квалификационом делу турнира, а своје противнике ће сутра добити након два четврфинална меча.

Репрезентација Србије до 20 година (У20) за противник у полуфиналу имаће победника меча Мађарка-Словенија, а овај меч полуфинала је на програму од 20.00 часова. Репрезентација до 23 године (У23) ће од 20.30 сати играти свој полуфинални меч са победником меча Израел-Мађарска У23.

Поред пласмана у полуфинале, репрезентације Србије су већ данас освојиле и једну златну медаљу. Наиме, Владимир Трајковић је победио у такмичењу у шутирању за два поена које је организовано у оквиру Фестивала младих.

Подсећамо да сутра, на истом терену на коме се одржава и ФИБА 3×3 Фестивал младих, почиње и први овогодишњи ФИБА 3×3 World Tour Masters турнир, на коме ће учествовати најбоље две српске екипе – Лиман и Нови Сад. Утакмице овог турнира (такмичење по групама) су на програму од 11.15 сати.

Сутрашњи дан ФИБА 3×3 Фестивала младих је у директном преносу на ФИБА 3×3 “ју-тјуб” каналу на адреси: https://www.youtube.com/watch?v=i5uON9gdEXw