Сениорска мушка 3×3 репрезентација Србије отпутовала је за Амстердам, где ће учествовати на међународном 3×3 турниру, а по завршетку турнира одиграти и одређени број пријатељских мечева са домаћином који се спрема за учешће на ФИБА 3×3 квалификационом турниру за Олимпијске игре.

Репрезентацију Србије у Амстердаму првог дана турнира, у суботу 15. маја, очекују дуели против репрезентације Катара од 13.30 сати, а потом и против репрезентације Русије 2 од 15.00 часова. Свој наступ првог дана турнира Србија завршава мечом против репрезентације Русије 1 од 18.00 сати.

У недељу 16. маја, Србија ће играти мечеве против репрезентација Холандије, и то од 14.00 сати против Холандије 1, да би од 17.00 часова играли против селекције Холандије 2.

У исто време ће у Амстердаму бити одржан и турнир у женској конкуренцији, на коме ће, уз две селекције Холандије, учествовати и репрезентације Русије и Немачке.

Сви мечеви турнира, као и додатне пријатељске утакмице, биће играни у тениском спортском центру „Франс Отен Стадион“, који ће посебно бити прилагођен потребама 3×3 кошарке.