Окупљање кошаркашке репрезентације Србије почело је у понедељак 23. новембра у Хелсинкију, где ће бити база нашег националног тима за предстојећи квалификациони “прозор”. Услед пандемије вируса Ковид-19, квалификациони мечеви групе Е ће се играти у “балону”, чији ће домаћин бити фински град град Еспо, место где је наша репрезентација већ играла и савладала домаћу Финску у оквиру квалификација за Евробаскет 2022.

Делегација КСС на челу са председником Предрагом Даниловићем, селектором Игором Кокошковим и члановима стручног штаба, допутовала је данас у престоницу Финске, где ће им се до краја дана придружити деветорица играча: Алекса Аврамовић, Данило Анђушић, Дејан Кравић, Стефан Пот, Далибор Илић, Марко Јеремић, Драган Апић, Јован Новак и Стефан Пено.

Дан касније, након дашањег дербија између Партизана и Црвене звезде, пут Финске ће кренути још петорица репрезентативаца: Бориша Симанић, Марко Симоновић, Алекса Раданов, Раде Загорац и Немања Дангубић.

Репрезентација Србије ће у новембарском квалификационом прозору одиграти два меча. Први противник “Орлова” биће репрезентација Швајцарске у суботу 28.11. од 15.30 сати. Други меч наш национални тим ће одиграти у понедељак 30.11. од 18.00 часова против Финске.

До сада, Србија је у квалификацијама за Евробаскет 2022. одиграла две утакмице. У Еспоу, наш тим је савладао Финску са 80:58, док је у другом колу Грузија у Београду однела победу резултатом 94:90.