„Орлови“ хватају залет за Евробаскет 2022! Од понедељка, 23. новембра, репрезентација Србије се налази у Финској, где ће одиграти две квалификационе утакмице за одлазак на континентални шампионат. Прва од две утакмице, на програму је у суботу 28. новембра од 15.30 сати (ТВ РТС1), када ће наш национални тим одмерити снаге са репрезентацијом Швајцарске. Након седам година, у тим Србије се вратио Данило Анђушић, који пред предстојеће мечеве каже:

– Веома ми је драго што поново облачим дрес са државним грбом. Добро се осећам и пружићу максимум како бих испунио све задатке које селектор постави пред мене. Знамо да је формат квалификација специфичан и да тимови који имају много НБА и евролигашких играча имају проблем уиграности. Ипак, трудили смо се да у ових неколико дана усвојимо што више принципа у игри и да из тих принципа тражимо две победе у балону. Иако су и Швајцарска и Финска сигурно уиграније од нас, верујем да је квалитет на нашој страни и да ћемо га преточити у резултат.

Прве минуте у квалификацијама за Евробаскет 2022. тражиће и Стефан Пот, бек који је са млађим селекцијама репрезентације Србије већ освајао медаље на великим такмичењима.

– Наша амбиција је да у суботу и понедељак забележимо две победе. Иако ћемо први пут играти у овом саставу, доста нас се познаје из ранијих сезона и млађих селекција. Иако није исто, верујем да смо за ових неколико дана успели да се колико-толико уиграмо и да ћемо уз добру и пожртвовану игру доћи до нашег циља. Околности јесу специфичне, али како нама тако и свима. Сви смо у хотелу, изоловани, свако на свом спрату, тако да су услови практично исти за све. Репрезентација је ове године већ победила у Еспу, верујем се да ћемо победити опет.

Након меча против Швајцарске, “Орлови” ће се у понедељак 30. новембра од 18.00 часова састати са репрезентацијом Финске.