Предраг Даниловић је поново једногласно изабран за председника Кошаркашког савеза Србије и добио је нови четворогодишњи мандат на овој престижној функцији! На изборној седници Скупштине Кошаркашког савеза Србије, данас у београдском хотелу „Краун Плаза”, Даниловић је добио подршку свих присутних делегата (31).

– Захваљујем се свим пословним партнерима, члановима Управног одбора у протекле четири године, сматрам да смо направили доста ствари… Савез никад није био финансијски стабилнији, наравно један део заслуга иде држави, други део нашим пословним партнерима који су препознали наш одличан рад и прикључили се нашем Савезу, а томе у прилог говори да смо потписали неке нове уговоре и продужили старе. У наредне четири године очекују нас Олимпијске игре, европска првенства… Сениорке су се већ квалификовале на Европско првенство и Олимпијске игре, 3х3 репрезентација је такође изборила пласман на ОИ… Има ствари које смо радили добро, има и неких ствари које у наредне четири године можемо да радимо још боље са новим Управним одбором коме овом приликом честитам. сигуран сам да ће бити тако… – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.

На предлог председника Даниловића изабрана су и четири потпредседника. Ана Јоковић остаје потпредседник за женску кошарку, Бојан Радун потпредседник за финансије и маркетинг, а Душан Пројовић потпредседник за такмичења. Једина промена је на функцији потпредседника за мушку кошарку, на коју је изабран Ненад Крстић.

– Указана ми је велика част, морам да се вратим на то и кажем да сам још као играч гледао Савез као другу кућу. Јесте фраза, али је стварно било тако… Увек сам се феноменално осећао играјући за репрезентацију, сада је ово нешто потпуно друго, још је јачи осећај да сам кроз ову функцију и даље део Кошаркашког савеза Србије, што ми стварно импонује. Још једном захваљујем председнику Предрагу Даниловићу, генералном секретару Златку Болићу и свима осталима на указаном поверењу – каже нови потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић.

За новог председника Скупштине КСС изабран је Блажo Стојановић, заменивши на овој функцији Драгана Гачића, коме је председник КСС Предраг Даниловић уручио пригодан поклон у знак захвалности за дугогодишњи стаж на челу Скупштине.

На предлог регионалних кошаркашких савеза, делегати Скупштине КСС изабрали су четири члана Управног одбора, а то су Дарко Каран, Марко Ивановић, Драгана Контић и Миодраг Коцић.

Изабран је и нови Надзорни одбор и Дисциплински суд. Председник Надзорног одбора је Зоран Кристић, а чланови Радослав Стефановић и Зоран Геров. Председник Дисциплинског суда је Васко Јанчић, а чланови Душан Митровић, Александар Зарија, Жељко Иветић и Небојша Ранђеловић.