Кошаркашки савез Србије у сарадњи са ФИБА у наредном периоду, а до краја маја 2022. Године, реализоваће део активности пројекта – Адаптација кошаркашких конструкција спортских дворана у школама у Србији – „За твој сигуран кош“.

У наведеном периоду предвиђена су и обезбеђена финансијска средства за адаптацију десет школских дворана-сала. Пројекат ће бити реализован уз помоћ регионалних кошаркашких савеза преко кошаркашких клубова. Сви клубови у Србији преко регионалних канцеларија добиће информацију о предвиђеном пројекту и могућности подношења захтева. У првој фази реализације пројекта потребно је да се утврди које су то школе где је најсврсисходније да се изврши адаптација.

У ту сврху, Кошаркашки савез Србије расписује Конкурс по коме заинтересовани клубови могу да конкуришу за одобравање адаптације по предлогу клуба. Рок за подношење захтева по Конкурсу је 19. новембар 2021.

У сарадњи са регионалним канцеларијама, до 26. новембра 2021. Управном одбору КСС биће достављен предлог школа у којима ће се пројекат реализовати.

По одлуци УО КСС са реализацијом пројекта започеће се у децембру 2021. године са крајњим роком завршетка мај 2022. године.

Читав опис пројекта и образац захтева у прилогу.

DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – OPIS PROJEKTA

DOPIS KLUBOVI – ADAPTACIJA KOSARKASKIH KONSTRUKCIJA – ZAHTEV