Генерални секретар КСС Златко Болић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишли су данас мушку 3×3 репрезентацију Србије на преподневном тренингу у Леденој дворани „СПЕНС“, где је уз подршку ресорног секретаријата постављен нов кошаркашки терен намењен за спортске припреме у кошарци и баскету.

На основу уговора о реализацији посебног програма, који су потписали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Кошаркашки савез Војводине, Секретаријат је за овај кошаркашки терен издвојио 1,5 милиона динара, а остатак средстава је обезбедио КСВ, као и кошаркашку конструкцију за 3×3.

– Наши репрезентативци у баскету заиста заслужују све услове које смо им обезбедили заједно са Кошаркашким савезом Војводине. Секретаријат је за овај пројекат, односно набавку кошаркашког терена, издвојио средства како би наши баскеташи могли да имају све што им је потребно за тренажни процес – истакао је Баста, изразивши уверење да ће нас наши играчи обрадовати новим одличјима.

Он је нагласио да Покрајински секретаријат за спорт и омладину, заједно са Градом Новим Садом и Републиком, подржава репрезентацију Србије у баскету.

Овом приликом, генерални секретар КСС Златко Болић је Данету Басти поклонио дрес репрезентације Србије.

Репрезентативац Дејан Мајсторовић рекао је да припреме уочи турнира у Београду теку веома добро и да су играчи у одличној форми.

– Сви се са својим екипама припремамо већ од јануара и фебруара за сезону. Ово је треће или четврто окупљање репрезентације ове године. Спремамо се за Светско првенство и циљ нам је да освојимо медаљу, а пре тога имамо турнир у Београду, на Калемегдану, који је последње уигравање пред велико такмичење – истакао је Мајсторовић.

Он је захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на обезбеђеним условима за рад, јер се тренинзи сада одвијају на подлози на којој се играју турнири. Услови су, како је рекао, сјајни и сви су мотивисани да се добро спреме за предстојеће Светско првенство које ће бити одржано крајем јуна у белгијском Антверпену (21-26. јун).

Извор и фото

www.vojvodina.gov.rs/