Наша женска сениорска репрезентација јуче је отпутовала у Валенсију, где ће на Европском шампионату бранити бронзану медаљу освојену пре две године у Београду. Србија такмичење у групи Б отвара у четвртак 17. јуна у 18.00 сати против Италије. Преостала два дуела у групи наше репрезентативке играће у матине термину од 12.00 часова и то у петак 18. јуна против Грчке, односно у недељу 20. јуна против Црне Горе.

– Пут је прошао супер, имале смо први тренинг и мислим да смо га добро одрадиле. Полако се спремамо за оно што нас чека. Знамо да је прва утакмица најтежа, али ући ћемо са великом борбеношћу, као и увек. То нам је главни циљ, да се боримо од првог до 40. минута, да пружимо што бољу игру и да победимо. Најјача страна ће бити та наша борбеност, то ће нам највише ићи у корист – каже наша репрезентативка Саша Чађо.

Слично размишља и Маја Шкорић, која очекује да ће добар рад на припремама донети резултат.

– Очекивања су увек велика, с обзиром на успехе које смо имали у прошлости. Спремали смо се напорно, надам се да ће из тога проистећи резултат. Мало смо се опоравили од пута, осетили смо терен, кошеве… Дворана је прелепа, услови за игру су одлични. Надам се да ћемо уживати у наредним данима…

У групи А, са којом се укршта група Б у Валенсији, су домаћин Шпанија, Шведска, Белoрусија и Словачка. Преостале две групе играће се у француском Стразбуру, а у групи Ц ће се такмичити Белгија, Турска, Словенија и Босна и Херцеговина, док су у групи Д Француска, Русија, Чешка и Хрватска.

Првопласирани тимови из све четири групе обезбедиће директан пласман у четвртфинале (23. јун), док ће се другопласиране и трећепласиране екипе два дана раније (21. јун) борити за место међу осам најбољих.

Полуфинални дуели, финале, меч за треће и мечеви за пето и шесто место играће се 26. и 27. јуна у Валенсији.