Селектор Србије Светислав Пешић изашао је пред новинаре пред вечерашњи тренинг и сутрашњу утакмицу против Пољске на Европском првенству у Прагу.

Наша репрезентација у четвртак од 21.00 сат игра последњи меч у Д групи, који ће одлучити о првом месту у групи пред елиминације у Берлину. Србија има скор 4-0, док Пољска има 3-1.

– Ништа се битно није десило, знали смо да ће овако да буде. Завршава се утакмицом са Пољском која је показала тимску игру, врло јасан концепт. На свим позицијама имају искусне играче. Изванредно их води тренер са наших простора. Успео је да направи добру игру и они су изгубили једну утакмицу, али су се брзо вратили. То је карактеристика екипа које имају карактер и они су такав тим. Ми смо у ситуацији као и пред сваку утакмицу, једино што сада на слободан дан немамо тренинг, односно имамо тренинг али не утакмицу. Мало тактике, мало кондиција и то је то.

Пешић се осврнуо и на здравствени билтен. Никола Милутинов треба да упише прве минуте, Немања Недовић повредио је лист леве ноге, док је Вања Маринковић имао стомачне проблеме.

– Што се тиче играча, надамо се да ће сутра Никола Милутинов моћи да одигра прве минуте. Надам се да ће и Вања Маринковић да се прикључи екипи. Видећемо каква је ситуација на тренингу. Недовић је повредио лист или део тог мишића. Није дубока руптура, видећемо да ли ће и колико одсуствовати. Медицински штаб прави план за његов опоравак. Колико ће то да успе, видећемо, игра се још много утакмица и надамо се да ће за нас да потраје.

Видећемо каква је ситуација са њим. Сваки дан напредујемо, али нам с дешавају овакве ствари да играчи испадају, па се враћају. То ремети оно што смо замислили, али то је све предвидиво било кад смо започели ово и кад смо знали да ће бити 12, а не 14 играча колико је већина тренера тражила – каже Пешић.

– Наравно, без таквих играча је врло тешко да добијеш и следећу
утакмицу ако не играју једну, или две. Тимска игра надокнади, стисну се играчи између себе, одиграју за њега, али дугорочно гледано, одсуство таквих играча као што је за нас Никола, Бјелица, Вања који је започео турнир фантастично… Криво ми је због њега, нас комплетне екипе, ушао је са менталитетом победника, показао је то у две утакмице и онда се десило да испадне. Да не плачемо и кукамо, ово је прес конференција – закључио је Пешић.