Група искуснијих кошаркашких репрезентативки Србије данас је завршила свој део припрема на Златибору. Оне су у претходних седам дана вредно радиле по програму селекторке Марине Маљковић, иако овог лета због пандемије Корона вируса неће бити великих такмичења. Ово окупљање оне су искористиле да поврате форму, али и да што боље уиграју све редове.

– Морам да признам да сам веома поносна на старију групу и на све што смо урадиле овде на Златибору у претходних недељу дана. Мислим да смо одрадиле велики део посла на кондиционој спреми, поготово што нико није био сигуран колико су ти наши кућни тренинзи током пандемије имали ефекта. Потрудиле смо се да испунимо програм и план који је био зацртан и верујем да ће свима нама значити за овај летњи период припрема за сезоне. Можда је било мало чудно то што се припремамо а немамо такмичење, али сама чињеница да смо на сваком тренингу све заједно морале добро да се ознојимо и намучимо, као тим нас је додатно зближила – истакла је Соња Васић.

На Златибору до 25. јуна остаје млађа група репрезентативки, која тек у перспективи треба да избори своје место у сениорском тиму.

Наш национални тим изборио је пласман на Олимпијске игре у Токију наредног лета, а до тада га очекују два ФИБА прозора у квалификацијама за Европско првенство које ће се играти такође наредног лета. У новембру и фебруару српска репрезентација играће мечеве против Турске, Албаније и Литваније. До сада Србија је савладала Турску у Београду и Албанију у Драчу.