У четвртак у Београду, Осаки и Вашингтону почињу квалификациони турнири за женско Светско првенство, које ће се ове године одржати у Аустралији. Репрезентација Србије, званични шампион Европе, такмичи се у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“, где ће за противнике имати селекције Kореје, Аустралије и Бразила.

– Веома смо узбуђене што имамо прилику да играмо квалификације овде у Београду, пред нашим навијачима и породицама. Једва чекамо да се суочимо са изазовима које носи свака репрезентација са којом се састајемо, јер свака има другачији стил игре. Ми смо се окупиле пре неколико дана и радимо на припреми за сваку од три утакмице које нам следе. Играћемо пред људима који ће навијати за нас и који ће нам давати ветар у леђа. На утакмици против Kореје биће веома битно да се држимо нашег плана игре, да извршимо све задатке у одбрани пре свега… Знамо шта треба да радимо у нападу, али је одбрана кључ, где ћемо имати велику индивидуалну одговорност, али зато нас је Марина довела овде, да будемо способне да играмо против свих противника, свих врста одбрана… Једва чекамо нашу прву утакмицу у Београду! – истакла је Ивон Андерсон.

Србију ће на квалификационом турниру у Београду представљати следећих 12 играчица, са следећим бројевима на дресовима:

1 Ивана Раца

6 Саша Чађо

10 Сања Мандић

11 Александра Црвендакић

12 Ивон Андерсон

14 Драгана Станковић

17 Јована Ногић

20 Kристина Топузовић

24 Маја Шкорић

33 Тина Kрајишник (капитен)

40 Ивана Kатанић

51 Мина Ђорђевић

Изабранице Марине Маљковић први меч играће сутра од 21.00 сат против Kореје, док су преостала два меча против Аустралије и Бразила на програму у суботу и недељу, такође од 21.00 сат. Директан пренос утакмица је на телевизији Спортклуб 1.

Пласман на Светско првенство обезбедиће две најбоље пласиране репрезентације уз Аустралију, која је већ обезбедила наступ као домаћин.