Женска кошаркашка репрезентација Србије у четвртак у Валенсији игра прву утакмицу на Европском шампионату. Противник у дворани “Ла Фонтета” од 18 часова биће селекција Италије. Меч се игра у оквиру групе Б, у којој ће се три сата раније у истој хали састати Црна Гора и Грчка.

-Задовољне смо организацијом, делује све безбедно с обзиром на ситуацију око Ковида. Ми се такође трудимо да испунимо све услове. Што се тиче дворане, терен је прелеп. Баш сам узбуђена и једва чекамо почетак. Увек је прва утакмица најтежа, без обзира ко је противник, а поготово Италија која је заиста тим који никако не смемо да потценимо. Треба да уђемо максимално озбиљно. Искрено се надам да ћемо отворити ову утакмицу добро и да ћемо успети да остваримо прву победу која ће нам касније дати ветар у леђа. Наша игра је доста агресивна брза и колико ми будемо користили наше адуте и колико будемо вршили притисак на њих, то ће бити наша предност – истакла је Тина Крајишник, центар репрезентације Србије.

А пре утакмице, пут Београда сутра крећу Маја Миљковић и Јована Ногић, које настављају да тренирају у Визури са групом играчица које су од почетка припрема са репрезентацијом. На овом Европском првенству Србију ће представљати : Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Ана Дабовић, Маја Шкорић, Маша Јанковић, Анђела Дугалић и Тина Крајишник.

-Поново смо у мехуру и из хотела изгледа да се налазимо у лепом крају Валенсије. И време је прелепо, али ипак овде смо због кошарке и све смо узбуђене и спремне да кренемо да играмо. Спремне смо на изазове и сада ће бити само ствар наше емоције. Припреме су биле тешке и напорне. Тренутно размишљамо о детаљима и о првој утакмици која је пред нама. Морамо да урадимо мале ствари на прави начин пре него што изађемо на терен. Италију добро познајем. У репрезентацији игра пет мојих саиграчица. Биће то веома изазовна и тешка утакмица. Они су тим који је дошао овде да докаже своју вредност. Они су велики борци, изазиваће нас стално и то нас треба да погура на виши ниво на коме треба да играмо – закључила је плејмејкер српског тима Ивон Андерсон.

Првог дана у Валенсији састаће се још и Шведска и Словачка од 12.00, односно Белорусија и Шпанија од 21.00 сат у групи А. У Стразбуру првог дана играју од 12.00 Русија – Чешка, од 15.00 Босна и Херцеговина – Белгија, од 18.00 Словенија – Турска и од 20.45 Француска – Хрватска.