Две победе у два дана је остварила репрезентација Србије на турниру ДББ Суперкуп у Хамбургу. Вечерас, у финалу турнира, наш тим је убедљиво савладао селекцију Немачке.

Србија – Немачка 83:56 (24:13, 14:18, 27:10, 18:15)

Стартна петорка у саставу Мицић, Добрић, Kалинић, Лучић и Јокић је већ од самог старта утакмице наметнула ритам за који домаћи састав није имао решења. После почетне тројке Kалинића и неколико погодака које су режирали Мицић и Јокић, тим Србије је стекао осетнију предност која је после првих 10 минута износила 11 поена. (24:13)

У другој деоници, Немачка је успела да се врати на једноцифрени заостатак, али испоставиће се да је то био максимум домаћег тима вечерас. Након 7 поена предности на полувремену, трећа четвртина доноси велику серију Србије, која са чак 27:10 добија овај период игре и уводи утакмицу у мирну завршницу.

У једном тренутку, предност Србије је била и +29, да би на крају меча резултат гласио 83:56.

У тиму Србије, најефикаснији је био Никола Јокић са 22 поена. Василије Мицић је додао 14, а Никола Милутинов 13 поена.

Владимир Лучић: Меч који је зближио екипу

На првој акцији у којој је био капитен, Владимир Лучић је подигао пехар. После свега – осврнуо се на целу мини турнеју. Почео је од утакмице са Словенијом.

– Прва права провера екипе, где је Словенија, што се тиче такмичарске форме, била далеко испред нас с обзиром да су у том саставу играли и јулски прозор. И одиграли неколико утакмица више него ми. Пред пуним Стожицама, била је то права провера, где смо за један посед или добру одбрану, остали кратки да славимо на том мечу.

Турнир у Немачкој…

– Мислим да смо пре свега показали карактер у првој утакмици са Италијанима који су прилично физички, што је атипично за њих, ушли у меч, направили велику разлику. Али смо у трећој, а посебно у последњој деоници, успели да се вратимо. Овај меч против Немачке је зближио екипу. Доминирали смо свих 40 минута, играли добро на обе стране терена, растрчали се. Добра ствар је са тим пехаром идемо срећни назад, настављамо да се спремамо за обавезе које следе.

Светислав Пешић, селектор репрезентације Србије, после утакмице је задовољно констатовао:

– Као што сам рекао и пре нашег поласка на ову мини турнеју, ове утакмице нам долазе, дефинитивно, у право време. Ми смо пуно тренирали, пуно смо радили. Али то је сасвим друга ситуација када играш утакмице. И драго ми је, не због победа, јер победе су увек корисне, сигурно, за самопоуздање. Али је важно да смо ове три утакмице искористили. Да смо се мало боље уиграли. И да смо били сви заједно на путу. Да су играчи могли између себе да разговарају. Да се мало и друже, да дискутују, да се договарају о томе шта нас чека сваки следећи дан. И врло је важно да не гледамо у ретровизор, назад, већ да гледамо напред. Имамо још неколико дана до утакмице са Грчком. Мало сад да се одморимо и да се припремимо за ове две утакмице.

Још једном…

– Била је добра турнеја. Три утакмице у четири дана мало је напорно, али пробали смо да сви по мало играју. Неко више, неко мање. Да задржимо свежину, а истовремено и да пробамо да се уиграмо заједно.

Kомплетну статистику можете видети овде: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBB/2117011/bs.html

Photo by: Tilo Wiedensohler