У организацији Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Косова и Метохије у Северној Митровици одржан је контролно-едукативни тренинг за кошаркашице рођене у периоду од 2007. до 2010. године.

Делегацију КСС представљали су потпредседница за женску кошарку Ана Јоковић, члан Комисије за женску кошарку КСС и потпредседница регионалног Кошаркашког Рашко Косовско Метохијског савеза Татјана Живановић и стручни сарадник за рад са младим кошаркашицама при КСС Зоран Тир.

Под стручним надзором Тира и тренера женских екипа ЖКК Трепчa и ЖКК Звечан новa искуства стицале су девојчице из Северне Митровице, Звечана и Грачанице, које су захваљујући својим кошаркашким вештинама заслужиле позив на овај тренинг.

Потпредседница КСС Ана Јоковић захвалила се домаћинима на позиву и истакла да је ово одлична прилика да се на простору Косова још више промовише женска кошарка. Јоковићева је навела и да се помоћ КСС пре свега огледа у могућношћу младих тренера са ових простора да са стручњацима из КСС размењују искуства и то касније примене у раду са девојкама, као и да ће наставити да долазе кад год буде потребе, што ће бити добар пут да се покрене женска кошарка на овим просторима. Она је најавила да ће већ у фебруару наредне године позвати ове девојчице да буду гошће на утакмицама женске сениорске репрезентације Србије против Бразила и Аустралије на квалификационом турниру за СП 2022. у Београду.

Генерални секретар КС КиМ Бојан Јакшић захвалио се делегацији Кошаркашког савеза Србије на посети и оценио је веома важном. Јакшић је подсетио да се ЖКК Трепча прошле године, после пуних десет година, уз помоћ локалне самоуправе и спортских органа са ових простора вратио у Прву регионалну кошаркашку лигу Југ, где већ бележи завидне резултате.

Делегацијa Кошаркашког савеза Србије овом приликом је посетила и Манастир Бањска, где их је угостио Игуман манастира отац Данило.