Јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – сјајно је стартовала на ФИБА Челенџеру у Скопљу. У првом колу турнира у Северној Макеоднији тим који води тренер Владимир Ђокић победио је Немачку – 91:78 (35:19, 22:18, 18:20, 16:21)

У наредном колу – сутра од 18 часова – наш тим игра против Хрватске.

Овакав епилог меча против Немаца могао је да се наслути већ у првом полувремену, тачније и после првих десет минута. Наши момци су били посебно расположени у шуту за три поена, ван линије 6,75 погодили су 10 пута, уз сјајних 50 одсто успешности. Где се посебно истакао Ђорђе Ћурчић који је убацио четири тројке. Уз то, наш тим је био и стрпљив, грешке је смањио на минимум. У првих 20 минута имао само четири изгубљене лопте.

Немачка је запретила у уводним минутима наставка. Наши момци нису били више тако убитачни у нападу, па су за нешто више од шест минута убацили само шест поена. У том истом периоду имали изгубљених лопти скоро колико за цело прво полувреме. Поенима Ристића и Миленковића Орлићи су успели да прекину тај кризни период и остану на двоцифреној разлици.

До краја меча проценти шута јесу – очекивано – опали, али је и то и даље било скроз добрих 50 одсто успешности. Сигурност шутерима је давао и добар скок, а имали су Орлићи и доста аситенција – 24, наспрам 12 ривала. Укратко, селектор Ђокић може да буде задовољан како је његов тим отворио турнир у Скопљу.

Петорица играча меч су завршила са двоцифреним учинком. Најефикаснији је био Лазар Ђоковић са 17 поена и 6 скокова. Ђорђе Ћурчић је додао 16 (10-4 тројке) уз 5 асистенција, Филип Радаковић меч завршио са 12 поена и 5 скокова, док су по 10 убацили Алекса Миленковић и Илија Милијашевић.

Комплетну статистку можете видети овде.

Не треба заборавити да репрезентација Србије у Северној Македонији игра са годину дана млађим играчима и да овај Челенџер посматра као идеалну припрему за наредно лето, када ову генерацију очекује Европско првенство играча до 18 година.