Мушка У20 репрезентација Србије вратила се из Тбилисија где је на Европском првенству „Б” дивизије освојила прво место, без пораза и вратила наш тим у „А” дивизију.

Наше момке и стручни штаб на аеродрому „Никола Тесла” у име Кошаркашог савеза Србије поздравио је Ненад Крстић, потпредседник за мушку кошарку, који је истакао:
– Веома је важно да смо се вратили у „А” дивизију, где наша кошарка и припада. Нажалост, ови момци су морали да играју ово такмичење. Хвала им пре свега што су дошли, јер смо имали доста потешкоћа око склапања тима. Хвала и стручном штабу. Овом приликом им од срца честитам. Сви смо веровали да ће на крају све да буде уреду. Али, и сам сам се уверио да уопште није лако играти против екипа какве су, рецимо, Исланд или Финска, па те балтичке земље које су чврсте и шутирају доста, играју без неког притиска. И зато још једном честитам нашим момцима. Стварно су направили велику ствар. Искрено, да се нисмо вратили у „А” дивизију ове године, не знам како би то следећег лета изгледало. Тако да је ово заиста велика ствар.

Владимир Јовановић, селектор У20 репрезентације Србије, по повратку у Београд сумирао је утиске из Тбилисија.
– Најважније је да смо урадили оно због чега смо се и скупили. Вратили смо У20 репрезентацију тамо где она и припада по квалитету. Желим да искористим ову прилику да се захвалим пре свега играчима и стручном штабу на залагању и труду, као и Кошаркашком савезу Србије који нам је озбезбедио сјајне услове. Морам и да напоменем да је ово генерација која је направила сјајан посао, која је била четврта на свету прошле године и није заслужила да игра „Б” дивизију. Али, су за неке своје вршњаке који долазе урадили сјајан посао.

Иако је Србија без пораза завршила такмичење у Тбилисију и то са просечном двоцифреном кош разликом, селектор Јовановић је нагласио да пут до првог места није био нимало лак.
Људи не схватају колико је било незгодно за игру, колико тамо им репрезентација које по квалитету заслужују да буду „А” дивизија. Мислим да смо и ми једна од тих селекција. У припремном периоду смо побеђивали селекције које су се такмичиле у „А” дивизији, неке које су освојиле и медаљу.

Селектор је посебно подвукао:
Људима је тешко да схвате јер се подразумева да смо ми кошаркашка сила, а ето играмо „Б” дивизију. А видели сте, и то није фраза, данас сви играју кошарку. Посебно балтичке земље раде сјајно са млађим категоријама, и њихове сениорске репрезентације праве сјајне резултате. Ово уопште није било наивно такмичење. Посебно јер смо се ми већ у четвртфиналу укрстили са једном од најбољих репрезентација тамо – Летонијом, која је направила један кикс и дошло је до тога да уместо очекиваног финала са њима, ми смо морали да играмо већ у четвртфиналу. Био је захтевно, али момци су то изнели све на прави начин и ја им стварно честитам на томе.  

Закључујући причу, Јовановић је рекао:
Пред овим момцима су добре каријере, желим им успеха у будућности, пре свега у сезони која је пред нама.