Женска репрезентација Србије до 20 година, доживела је пораз у другом колу ФИБА Челенџера у Шопрону. После велике борбе и озбиљног преокрета у другом периоду, наше девојке ипак нису успеле да издрже до краја, домаћин је у пресудним тренуцима био бољи: Мађарска – Србија 61:56 (25:10, 8:23, 14:13, 14:10)

Следећи ривал нашег тима – у среду од 17,15 је Чешка, која је победом над Шпанијом (68:65) задржала максималан учинак.

Мађарска – иначе финалиста Европског првенства ове генерације, пре две године у Сарајеву – је много боље отворила меч. Већ је на истеку десетог минута имала 15 поена предности. Али, то није поколебало наш тим. Мало по мало, али Србија је до одласка на велики одмор утакмицу учинила потпуно отвореном.

Уследило је десет минута изједначене борбе, у којој је наш тим ипак успевао да буде корак испред великог фаворита. Тек пред крај трећег периода, Мађарска је опет преузела вођство. Али, како је наш тим више од три минута био без поена у последњем периоду, домаћин је узвратио серијом 6:0 и преузео иницијативу.

Тројка Надије Смаилбеговић значила је да наше девојке не одустају – 54:50. Уследила је и добра одбрана. Мађарска за 24 секунде није успела да поентира. Штета па тај добар тренутак наше девојке нису боље искористиле. После тајм-аута, домаће су успеле да консолидују редове и задрже дистанцу. Међутим, како је пред последњих 98 секунди тих пет разлике, постало девет за Мађарску, било је јасно да наше девојке неће успети да сруше још једног фаворита Челенџера у Шопрону.

Поени Вишње Стефановић, Марине Давинић и Минеле Меховић, унели су мало драме, али за преокрет је било касно.

Најефикаснија у нашем тиму била је Надија Смаилбеговић са 17 поена. Двоцифрена је била још Вишња Стефановић са 12 поена и чак 11 скокова.

Комплетну статистку можете видети овде