Наше Јелена Брукс и Невена Јовановић поново су шампионке Европе, овог пута у клупском дресу!

Доскорашња трофејна капитенка репрезентације Србије Јелена и актуелна репрезентативка и освајачица бројних медаља Невена освојиле су у дресу мађарског Шопрона трофеј Евролиге! Велике заслуге за историјски успех, прву титулу Евролиге за овај клуб, припадају и нашем бившем селектору женске репрезентације Стевану Караџићу, који је саветник у стручном штабу мађарског клуба.

Шопрон је у финалу, у препуној „Улкер арени“ у Истанбулу, савладао домаћи Фенербахче резултатом 60:55 (16:6, 13:13, 16:19, 15:17).

Јелена Брукс је пружила још једну одличну партију и током целог меча држала одбрану Шопрона, а утакмицу је завршила са девет поена, 11 скокова, две асистенције и по једном освојеном и изгубљеном лоптом, док је Невена Јовановић провела на паркету осам минута и за то време је уписала један скок.

Два дана раније, Шопрон је у полуфиналу савладао шпанску Авениду са 74:69. Јелена је бриљирала са 27 поена, четири скока, једном асистенцијом, две освојене и једном изгбуљеном лоптом за 36 минута. Невена је за 20 минута уписала четири поена, три скока и једну асистенцију.

У другом полуфиналу у петак, Фенербахче је победио УСК Праг 83:74, а наша репрезентативка у дресу чешког клуба Драгана Станковић за десет минута на паркету постигла је један поен, два скока и освојила једну лопту.

У мечу за треће место, Авенида је савладала Праг са 71:59, а Драгана је за 20 минута забележила два поена, шест скокова, две изгубљене лопте и четири блокаде.