Репрезентативци Србије узраста до 19 година, предвођени помоћним тренерима Гораном Вучковићем и Душаном Јелићем, посетили су данас Kућу кошарке у Сазоновој 83 по повратку са Светског првенства на којем су нијансе одлучиле да се „Орлићи“ не пласирају у финале, а потом и у домовину врате без одличја. Ипак, јуниорска селекција Србије је на Светском првенству приказала добру игру и велики потенцијал за године које следе.

Делегацију У19 репрезентације Србије која је била без селектора Зорана Лукића и члана прве петорке првенства Николе Јовића који због обавеза нису могли да присуствују, примио је председник Kошаркашког савеза наше земље Предраг Даниловић, генерални сектретар Златко Болић и потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић.

Председник Даниловић је перспективним српским кошаркашима честитао на приказаној игри.

„Мислим да сте одлично играли. Мало је фалило да се освоји медаља, али  искрено верујем да је четврто место велики успех на овако јаком такмичењу. Честитам вама играчима, честитам стручном штабу и тренеру, ви сте најзаслужнији за то. Што се тиче Кошаркашког савеза наша обавеза је да будемо ваш сервис, да имате најбоље могуће услове. Још једном честитам, поносни смо на резултат који сте постигли“ – рекао је Даниловић.

Душан Јелић, помоћни тренер репрезентације се у име стручног штаба захвалио Председнику Даниловићу и Кошаркашком савезу Србије на свему што су учинили за ову селекцију.

„Имали смо одличне услове за припреме, почев од висинских припрема па све до одласка на шампионат. Дуго сам у кошарци али морам да истакнем да је изванредно светско првенство. Стручна јавност је закључила да никада екипе учеснице нису биле боље физички припремљене, јер је свака репрезентација имала велики број атлета. Вратили смо се поносни, ја лично сматрам да је четврто место велики успех, поготово због таквог квалитета репрезентација на шампионату. На крају, хвала селектору Зорану Лукићу на изванредном раду и стручном вођењу репрезентације“.

Капитен репрезентације Алекса Ковачевић се обратио у име играча: „Остаје жал што нисмо искористили прилику да победимо Французе после наше изванредне игре током прве три четвртине . Оно на шта сам ја поносан је атмосфера у тиму је од прве до последње утакмице била на највишем нивоу. Сви смо били као један. Мислим да смо том атмосфером подизали морал један другом. Жао ми је што смо се вратили без медаље“.