Мушка јуниорска 3×3 репрезентација Србије (дечаци до 17 година) отпутовала је јутрос за Лисабон где ће од 17-19. септембра 2021. године учествовати на ФИБА 3×3 У17 Европском првенству.

Екипа у саставу: Предраг Панишић, Милан Шупут, Александар Митровић и Никола Бурсаћ, представљаће Србију на овом престижном турниру. Стручни штаб који прати тим предводе тренери Данило Лукић и Марко Ждеро, уз селектора Горана Војкића.

Наши јуниори су пласман на Европско првенство обезбедили кроз квалификације које су почетком августа одржане у мађарском Солноку, где је наш тим већ у групној фази “оверио визу” победама над Француском и Данском.

На ФИБА 3х3 У17 Европском првенству у Лисабону учествоваће 12 екипа које ће бити подељене у 4 групе. Репрезентација Србије налази се у групи А уз екипе Русије и Украјине. Мечеви Србије су на програму већ првог дана такмичења, у петак 17. септембра, и то прво против екипе Русије од 17:55 часова (по српском времену), а потом од 19.20 сати (по српском времену) против репрезентације Украјине.

У случају да се обезбеди једна од две првопласиране позиције у групи, тим Србије ће свој четвртфинални меч, након дана одмора, играти у недељу 19. септембра, против екипе из групе Ц у којој се налазе репрезентације Словенија, Израел и Белорусија.

Подсећамо да се све утакмице ФИБА 3×3 јуниорског првенства могу пратити на официјелном ФИБА 3×3 “јутјуб” каналу на адреси:

https://www.youtube.com/c/FIBA3x3, као и на на званичном сајту првенства на адреси: http://www.fiba.basketball/3x3U17Europe/2021