Од данас 26. марта остало је још тачно 100 дана до почетка Олимпијског квалификационог турнира у кошарци за Олимпијске игре Рио 2016.

Олимпијски квалификациони турнир одржаће се у Београду у периоду од 4. до 9. јула 2016. године, а само победничка екипа пласираће се на Олимпијске игре у Рију. За пласман на Олимпијске игре осим екипе Србије, бориће се и репрезентације: Чешке Републике, Анголе, Јапана, Летоније и Порторика.

Кошаркашки савез Србије је почаствован што је изабран за домаћина једног од ових турнира и што је омогућено грађанима Србије да у јулу месецу уживају у најбољој кошарци.

Кошаркашки савез Србије, заједно са нашим навијачима, има прилику да обори бројне рекорде организацијом овог турнира. Победом на турниру у Београду, први пут после Олимпијских игара у Сеулу 1988. Србија би имала и женску и мушку кошаркашку репрезентацију на Олимпијским играма. Такође, обе кошаркашке репрезентације би први пут наступиле на Олимпијским играма под именом Србија.

У наредном периоду организатори турнира припремили су бројне акције које ће претходити фестивалу кошарке у Београдској арени од 4. до 9. јула 2016. године.