Олимпијски комитет је вечерас на пригодној свечаности у Дому Народне скупштине Републике Србије у Београду прогласио најуспешније у 2022. години. На традиционалном избору поводом обележавања „Дана Олимпијског комитета Србије и проглашења најуспешнијих спортиста, тимова и тренера у 2022. години“, Кошаркашки савез Србије представљали су председник Предраг Даниловић и генерални секретар Златко Болић.

Овом приликом, мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије проглашена је за најуспешнији мушки тим, што је заслужила титулама европског и светског шампиона у 2022. години.

Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић, предвођени селектором Марком Ждером, освојили су у години на измаку Светско првенство у Антверпену и Европско првенство у Грацу.

Признање им је уручила потпредседница ОКС госпођа Марија Десивојевић Цветковић.

– Изузетно успешна сезона је иза нас, презадовољни смо начином на који смо играли и представљали нашу земљу, освојили смо две златне медаље… Наравно, циљ су Олимпијске игре у Паризу, надам се да ћемо у истом ритму наставити и да ћемо се видети овде и следеће године у ово време – рекао је капитен Дејан Мајсторовић.

Уз то, Дејан Мајсторовић је био номинован и за најуспешнијег спортисту или спортисткињу у тимским спортовима за 2022, што је признање уведено од ове године, а ове године га је освојила одбојкашица Тијана Бошковић.