Удружење кошаркашких тренера Србије и Кошаркашки савез Србије организоваће по 14. пут традиционалну Београдску кошаркашку клинику, тренерски семинар који ће бити одржан 27. и 28. јуна у дворани СЦ „Шумице”. У питању је једна од најпрестижнијих и најмасовнијих тренерских клиника у Европи којом су протеклих година продефиловали већина европских, али и врхунских НБА тренера.

Ове године Београдска кошаркашка клиника почиње са предавањем грчког стручњака Димитриса Итудиса („Индивидуални тренинг бекова – вежбе шута“, „Тимски тренинг у припремном периоду“) који предводи тренутно један од највећих европских тимова екипу ЦСКА из Москве.

Као и сваке године на Клиници ће један од предавача бити врхунски српски стручњак, а то је овога пута Саша Обрадовић, тренер берлинске Албе, ове сезоне проглашен за најуспешнијег тренера у Немачкој (предавања „Напад на све врсте одбрана“, „Ситуациони шут на дан утакмице“).

Сигурни смо да ће тренери са великом пажњом пратити предавања искусног италијанског стручњака Матеа Боницолија (тема „Мотион – напад“) и шпанског тренера Тус Видорета („Одбрана пик & рол-а смањивањем мис-меч ситуација“). Као и сваке године на „Београдској клиници“ једно предавање посвећено је и спортској припреми кошаркаша, а ове године предавање ће одржати кондициони тренер репрезентације Србије, Младен Михајловић на тему „Основна кретња у кошарци“.

Такође, по завршетку семинара сви учесници ће имати прилику да присуствују утакмици у „Комбанк“ арени коју организује агенција „Беобаскет“ која је један од спонзора „Београдске клинике“, а на којој ће учествовати многи познати кошаркаши.