У хали 3 „Београдског сајма“ од 27. до 31. јануара 2017. биће одржан 17. традиционални Међународни минибаскет фестивал „Рајко Жижић“. Свечано отварање је заказано за суботу 28. јануара 2017. године у 12.00 часова.

Девојчице и дечаци ће бити подељени у четири годишта: 2006. и млађи, 2007. и млађи и 2008. и млађи и 2009. и млађи. Играће се на пет терена, на кошевима висине 2,60 м, 2,75 м и 3,05 м и лоптама број „5“, а биће постављена и два терена на којима ће се играти минибаскет на вештачкој трави.

У току такмичења биће организована клиника за тренере „Од минибаскета до кошарке“ и обавезно је присуство свих тренера који раде са узрасном категоријом минибаскет, што је и услов за добијање лиценце. Овом приликом ће бити представљени сви реквизити, кошеви и целокупна опрема која се користи за минибаскет.

Поред такмичарког, наш Фестивал ће имати и едукативни карактер са циљем заштите деце и младих од трговине људима, уз подршку „Унитас Фонда“ и „Црвеног крста Србије“. Учествовањем у креативним радионицама отвореног карактера, које ће реализовати волонтери „Црвеног крста“, учесници турнира ће кроз игру добити неопходне информације о потреби и начинима заштите, како не би постали потенцијална жртва трговине људима.

За све учеснике 17. Међународног минибаскет фестивала “Рајко Жижић” предвиђене су медаље и пехари.