На главном градском тргу у Зрењанину, 16. јула ће бити oтворен „3×3 турнир Зрењанин“ у оквиру 3×3 Рода првенства Србије, да би се 17.јуна одржао и финални турнир региона Војводине чији ће победник освојити слот за учешће на ФИБА Челенџеру.

– Хвала градоначелнику Чедомиру Јањићу, који је препознао све чари кошаркашког спорта и помогао да наши Зрењанинци уживају у овом турниру.Надамо се да ће се пријавити доста екипа, јер су награде стварно одличне. Првог дана турнира ће бити одржано отворено првенство Зрењанина. За овај део такмичења ће се пријављивати екипе које се нису пласирале на ранијим такмичењима и надамо се да ће највише екипа бити баш одавде, али очекују се и екипе из других градова. На пример, очекујемо пет екипа из Ниша – рекао је Дарко Каран, члан управног одбора КСС и председник КС Војводине.

Обезбеђен је и наградни фонд, па ће победнички тим добити 40.000 динара, другопласирани 20.000 динара, а трећи 10.000 динара. Поред новчаних, ту су и богате робне награде. Осим сениора, такмичиће се и сениорке, јуниори и јуниорке. Девојке не плаћају котизацију, а КСС се потрудио да увелича манифестацију значајним наградама.

Другог дана је предвиђено такмичење за екипе које су се пласирале и оствариле успехе на претхнодним такмичењима у баскету 3х3. То ће бити првенство Војводине, са кога се победници пласирају на првенство Србије, које је почетком августа, а победници тог турнира имаће прилике да се такмиче на завршном турниру 3×3 у Лугану у Швајцарској.

Информације и пријаве на 065/533-50-82 или на okszrenjanin@gmail.com