Један од најважнијих турнира у склопу РОДА 3х3 првенства Србије одржаће се od 31. јула до 1. августа на Златибору, а трећу годину за редом носи назив по некадашњем функционеру и спортском раднику, Дејану Димитријевићу.

На овогодишњем турниру такмичиће се 16 екипа у мушкој конкуренцији, и то по кључу од 12 тимова који су освојили највише бодова у досадашњем делу првенства и четири специјалне позивнице, које ће доделити организатор. Првог дана такмичења на Краљевом Тргу биће одигране утакмице групне фазе, док ћемо другог дана гледати елиминационе мечеве. Финалисти Купа добиће слот за учешће на завршном турниру првенства Србије, али и за челенџер у италијанском граду Римини.

Осим тога, екипе ће се борити и за новчану награду у износу од 100.000,00 динара, као и вредне робне награде Кошаркашког савеза Србије, а међу тимовима наћи ће се и светски шампион Нови Сад, као и Земун и Аваи. Нема сумње да нас очекује велика борба и квалитетан баскет, а на нама је да уживамо у свим мечевима и спектаклу који ће приредити неки од најбољих светских баскеташа.

Осим Купа на Златибору, ове недеље РОДА караван отпутоваће и у Смедеревску Паланку, где ће се другу годину за редом одржати турнир Б категорије. На прошлогодишњем турниру Паланчани су се показали као сјајни домаћини, те нема сумње да ће и ове сезоне бити тако. И сениори и сенирке имаће прилику да одмере снаге у овом граду, а за све екипе које се домогну победничког постоља обезбеђене су медаље, као и робне награде КСС-а, док су за шампионе осигурани и чекови на 100.000,00 односно 20.000,00 динара.