Мушка 3 х 3 сениорска репрезентација Србије отпутовала је у француски Нант где ће од 17. до 21. јуна учествовати на 2017 FIBA 3 х 3 Светском првенству.

Репрезентација је отпутовала у саставу: Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић, уз селектора мушких 3 х 3 репрезентација Горана Војкића и тренера Данила Лукића.

Мушка сениорска репрезентација Србије актуелни је шампион света (са Светског првенства у Гуангџуу-Кина одржаном  у октобру 2016. године) и вицешампион Европе (на ЕП одржаном у Букурешту  септембра 2016. године).

На овогодишњој највећој светској смотри на којој ће учествовати најбољих 20 екипа, наша репрезентација се налази у групи А, а за противнике у првој фази такмичења ће имати следеће екипе:  Египат, Русију, Андору и Порторико.

Првог дана такмичења – 17. јуна – нашим сениорима противници ће бити прво репрезентација Египта од 19:10, да би потом ривал била екипе Русије од 21:10. Андора ће бити противник у понедељак – 19. jуна од 19:10, да би учешће у групи завршили истог дана утакмицом са репрезентацијом Порторика од 21:30.

Две првопласиране репрезентације из сваке од четири квалификационе групе ће последњег дана такмичења (21. јуна) разигравати за коначан пласман.

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 ,  као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3worldcup/2017