Мушка јуниорска 3 x 3 репрезентација Србије отпутовала је данас у престоницу Грузије – Тбилиси, где ће од 6, до 8. септембра учествовати на ФИБА јуниорском 3 x 3 првенству Европе. Подсећамо да је прошле године, на Европском првенству одржаном у Дебрецину јуниорска репрезентација Србије освојила сребрну медаљу.

На Европском првенству у Тбилисију репрезентација Србије наступаће у следећем саставу: Новак Голе, Душан Симјановски, Лука Шаренац и Ранко Kумовић (који ће заменити Луку Новаковића који је доживео повреду током квалификација за ово првенство). Стручни штаб који прати екипу чине: Марко Ждеро – тренер јуниорске 3 x 3 репрезентације, Данило Лукић – тренер мушких 3 x 3 репрезентација, уз селектора мушких 3х3 репрезентација Србије Горана Војкића.

Јуниорској репрезентацији Србије је ово већ четврти пут за редом да се такмичи на завршном турниру првенства Европе, а овога пута у квалификационој фази такмичења налази се у групи Д уз репрезентације Италије и Румуније. Први меч на првенству Србије ће играти против Румуније у петак 6. септембра у 16.40 сати (по српском времену), док је меч против Италије заказан истог дана од 18.20 часова (по српском времену). Подсећамо да је потребно изборити пласман међу прве две екипе у групи како би наставили такмичење у четвртфиналу у недељу. Србију ће поред јуниорске репрезентације у Тбилисију представљати и Мирослава Јовичин, 3 x 3 судија, која ће „делити правду“ на овом шампионату.

Подсећамо да се сви директни преноси утакмица из Тбилисија могу пратити на званичној веб страници турнира на адреси: http://www.fiba.basketball/3×3u18europe/2019 као и на званичном „јутјуб“ ФИБА каналу: https://www.youtube.com/user/3x3planet