Протеклог викенда, РОДА караван наставио је своје путовање широм Србије, а прилику да се такмиче и дођу до трофеја српски баскеташи имали су у Параћину и Алексинцу.

Најпре су се у суботу Параћинци показали као сјајни домаћини, а баскеташи су им узвратили на најбољи могући начин. У сјајној атмосфери имали смо прилику да гледамо врло неизвесне мечеве, а играчи су се потрудили да покажу све што знају. Титулу шампиона понели су баскеташи Крагујевца, којима је ово прва титула у домаћем пренству ове сезоне, па су самим тим обезбедили и пласман на финални турнир. Осим тога, Крагујевчанима је припао и чек на 100.000,00 динара, као и вредне робне награде. На дугом месту нашли су момци из београдског тима Олимп, који су такође награђени чеком на 30.000,00 динара.

Поред момака, у Параћину су и баскеташице имале прилику да одмере снаге, а као најбоље изашле су играчице екипе Овнови, које су у великом финалу против МАТ биле више него убедљиве. Важно је напоменути и да су на теренима у Параћину играли и баскеташи у колицима. Сјајно су се забавили, али и показали свој таленат, а титулу шампиона понели су баскеташи ККуК Тигар, који су победили ККК Деспот.

Већ наредног дана, у недељу, РОДА караван преселио се у Алексинац, који је донео много узбуђења. Меморијални турнир „Мића Пројовић“ одржан је десети пут по реду, а сада су као победници изашли баскеташи Брокса. Они су, пред испуњеним трибинама у Алексинцу, у великом финалу победили Сарајево и тако потврдили пласман на завршни турнир и освојили награду од 100.000,00 динара.

За додатно узбуђење побринули су се јуниори, који су приказали велику борбу у финалу. Најбољи су били Зонда и екипа, који су победили Крушевац и тако постали нови шампиони Алексинца.

Узбудљива сезона се полако приближава крају, а познато је већ много учесника великог финала у сениоркској конкуренцији. Ипак, места још увек има, а наредна прилика за пласман је турнир у Смедеревској Паланци, који ће се одржати наредног викенда.