Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије отпутовала је у кинески Гуангџу, где ће од 11. до 15. октобра 2016. учествовати на 2016 ФИБА 3х3 Светском првенству.

Репрезентација је оптутовала у саставу: Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић, док је селектор Горан Војкић.

Подсећамо да је наша мушка репрезентација актуелни вицешампион света са Светског првенства у Москви 2014 и вицешампион Европе са ЕП у Букурешту почетком септембра 2016. године.

На овој највећој светској смотри, која ће бројати најбољих 20 екипа, наша репрезентација се налази у групи А која је састављена од изузетно квалититетних екипа. Наши сениори ће за противнике имати такође освајаче медаља из Москве 2014. године – репрезентације Катара (злато) и Русије (бронза) и управо ће против ове две екипе играти првог дана такмичења 11. октобра. Меч са Катаром играће се од 13.50 часова (по средњеевропском времену), док је меч против Русије заказан за 15.40.

Поред наведених репрезентација у групи А се још налазе и Италија (учесник четвртфинала на Европском првенсву у Румунији одржаном почетком септембра), као и репрезентација Новог Зеланда (чији су јуниори двоструки освајачи Свеског првенства у У18 категорији).  Са њима ће наши репрезентативци одмерити снаге 13. октобра.

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на интернет адреси

http://www.youtube.com/fiba3x3

као и на званичном сајту првенства

http://www.fiba.com/world/3×3/2016