Сениорска репрезентација Србије у 3х3 кошарци пласирала се у четвртфинале 2017 ФИБА 3х3 Светског првенства које се одржава у Нанту. Данас је последњим мечевима у групи савладала прво репрезентацију Андоре резултатом 22-13, да би у последњем мечу дана победили и репрезентацију Порторика 21-14. Србија се са све четири победе налази на првом месту А групе, а противник у четврфиналу ће јој бити другопласирана екипа из групе Д – репезентација Сједињених Америчких Држава.

У оба данашња меча Србија је остварила убедљиве победе. Екипу Андоре, која је до меча са нашом репрезентацијом имала забележену победу само против Египта, наши репрезентативци нису потценили и од самог старта су пружили добру игру. Мотивисани противник је равноправну борбу водио у само првих два до три минута, док наши репрезентативци нису „додали гас“ и направили осетнију разлику. У последњем мечу дана на Светском првенству, који је заиста оправдао то да је назван „дербијем дана“, Порторико је пружио изузетну партију против наше репрезентације. Репрезентацији Порторика је била потребна победа да би се нашла у четвртфиналу, те су у меч ушли растерећено и мотивисано. Утакмица је обиловала јаким физичким дуелима, али је наша екипа меч решила изузетно прецизним шутевима за три поена, што је изузетан квалитет наше репрезентације. Коначан резултат не осликава борбу која се дешавала, јер је наша репрезентација убедљив тријумф остварила у последњим минутима меча.

Треба нагласити да двојица наших репрезентативаца, Душан Домовић Булут и Дејан Мајстровић, након трећег дана такмичења деле прво место на листи играча са највише постигнутих поена – обојица по 34 (у четири одигране утакмице).

Србија ће у четвртфиналу снаге одмерити против изузетно квалитетне репрезентације САД која је због пораза који је првог дана доживела од Холандије завршила такмичење на другом месту групе Д.

Репрезетација Србије ће сутра, 20. јуна, имати дан одмора јер се играју последњи мечеви у групама Б и Ц, да би свој четврфинални меч играла 21. јуна од 14.00 часова.

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 ,  као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3worldcup/2017