Мушка сениорска 3х3 репрезентација на најбољи начин користи припремне турнире који се одржавају у сусрет Квалификацијама за ОИ које ће се у марту одржати у Банглору (Индија), а који нашој репрезентацији (која је пласман на ОИ обезбедила још у новембру прошле године на основу пласмана на ФИБА 3х3 ранг листи) служи како би „тестирала“ потенцијалне репрезентативце. Овог викенда, као што је и најављено, рперезентација је у словеначком Порторожу, где је после првог дана турнира приказала изузетне партије и, по обичају, остварила максималан учинак.

Репрезентација Србије је у данашњим утакмицама савладала Катар резултатом 21:14, а потом и Хрватску резултатом 21:13, чиме је обезбедила прво место у својој групи.

У недељу (8.фебрурар) репрезентација Србије ће у полуфиналу чекати победника меча Монголија-Катар, а меч ће се играти од 15.15 часова. Финале турнира предвиђено је за 16.30 сати.

Директне преносе свих утакмица из Порторожа можете пратити на „ју-тјуб“ каналу Кошаркашког савеза Словеније на адреси: https://www.youtube.com/watch?v=R2yFz8d-R8M&feature=emb_title