У суботу 28. јула 2018. на главном градском тргу у Параћину одржан је пети по реду баскет турнир „3×3 Параћин“ у склопу 3×3 Рода првенства Србије.

На овом  турниру учешће је узело укупно 19 екипа, 17 у категорији сениора и две у категорији сениорки. Играчки део турнира су обележили квалитетни мечеви, лепи потези и атрактивна закуцавања, у чему је могла да ужива параћинска публика.

После групне фазе уследили су елиминациони мечеви и борбе за што бољи пласман и освајање турнира. Највише успеха имала је екипа Аваи, која је у финалу била боља од екипе 3×3 Крагујевац резултататом 21:19. 3×3 Крагујевац је овим резултатом наставио низ одличних резултата које бележе у последње време. Трећа на овом турниру била је екипа 3×3 Лаки маркет. У категорији сениорки, прво место је заузела екипа ОКК Параћин, док је другопласирана била екипа Овчице.

Алексинац је један од првих градова у Србији у којима је заживео 3х3 баскет. У недељу 29. јула је одржан 8. по реду турнир 3×3 Алексинац „Меморијални турнир Мића Пројовић“, у оквиру 3×3 Рода првенства Србије.

Турнир у Алексинцу је препознатљив по сјајној атмосфери и највећој посећености у нашој држави. Као и сваке године, на турниру се појави и велики број познатих имена из света кошарке. У недељу су у Алексинцу били бивши репрезентативац Игор Ракочевић, познати тренер Бошко Ђокић, као и представници РКСИС Урош Парлић и Александар Јоцић и бројни други спортски радници, бивши и садашњи кошаркаши.

Турнир је био одличног квалитета, а такмичење се одвијало у две категорије –  јуниорској где је учешће узело шест екипа и сениорској где се такмичило 15 екипа. Турнир је имао и међународни карактер, с обзиром на то да је учестовала и репрезентација Катара, која је 2014. године била светски првак у овом спорту, када је у финалу била боља од наше репрезентације.

У сениорској конкуренцији заслужену победу однела је екипа 3×3 Сремска Митровица, која је у финалу била убедљива против екипе No name 3×3 -21:12. Трећепласирана је била екипа 3×3 Крагујевац.

У категорији јуниора, прво место заузела је екипа 3×3 Суботица, други су били момци из тима Зонда и екипа, а треће место заузела је екипа Trus the process.

Кошаркашки савез Србије је чврсто стао иза система 3х3 и Рода првенство Србије је једно од нај боље организованих такмичења. Заслугом организатора, младих људи окупљених око кошарке, не бледи ни успомена на једног од пионира игре под обручима из овог града Милорада Мићу Пројовића, по чијем имену турнир носи име.