Алексинац ће 11. и 12. јуна бити домаћин квалификационог и финалног турнира региона Источне Србије Рода 3×3 првенства Србије. Традиционално, баскет турнир се већ шесту годину заредом организује у Алексинцу под називом – Меморијални турнир „Мића Пројовић“ и познато је да представља један од најпосећенијих баскет турнира у Србији, са хиљада гледалаца.

Четири првопласиране екипе из квалификација, које се играју 11. јуна, добијају право учешћа на финалном турниру региона Источне Србије, који се одржава у Алексинцу 12. јуна, односно дан касније на истом месту, а на овај турнир стижу и три првопласиране екипе са турнира у Нишу и Зајечару.

Богат пратећи програм и долазак великих имена српске кошарке очекује се и ове године, а свим екипама ван Алексинца које обезбеде право учешћа на завршни турнир региона Источна Србија, односно које обезбеде пласман у наставак такмичења другог дана, обезбеђен је смештај.

Пријаве и информације о 3х3 турниру у Алексинцу можете добити од Радмила Мојсиловића на телефон 069/13-63-933.

Дан пре Алексинца, домаћин квалификационог турнира Рода 3х3 првенства Србије за регион Војводине биће Кошаркашаки клуб Раднички из Раткова. Наиме, у овом месту ће се у петак 10. јуна одржати турнир у баскету 3х3 за Западнобачки округ, односно Сомбор, Кулу, Црвенку, Апатин и Оџаке и предстваља први квалификациони турнир за регион Војводине који обезбеђује два слота (позивнице финалистима) за учешће на финалном турниру Војводине 17. јула у Зрењанину. Финални турнир Војводине даје четири места (полуфиналистима) за финални турнир Србије, одакле победник, односно шампион Србије, одлази на Ворлд Тур да представља нашу земљу.

Све трошкове турнира (котизације, трошкови судија, доктора и обезбеђења) као и путне трошкове за екипе из овог региона сноси КК Раднички, док је пријава за турнир или котизација бесплатна за све екипе.

Наградни фонд биће формиран на основу робних награда КСС и спонзора, а све додатне информације можете добити од Славољуба Обрадовића на телефон 063/12-87-239.