Наредног викенда, одиграће се три 3х3 турнира у оквиру Рода 3х3 првенства Србије, а домаћини ће бити Ковин, Пожаревац и крагујевачка Рача.

Ковин већ дуже време има баскет турнир, али ово ће бити први меморијал свих бивших функционера и кошаркаша КК Раднички из Ковина, који од ове године улази у такмичење 3×3 Рода државног првенства. Турнир 3×3 Ковин биће један од шест квалификационих за регион Војводине и, као такав, даће два слота (позивнице) за финални турнир региона Војводине који је на програму 17. јула Зрењанину. Са финала Војводине, четири првопасиране екипе иду на велико финале Србије, одакле се шампион наше земље пласира на Мастер турнир 3×3 Ворлд Тура у Лозани.

У сениорској конкуренцији, првопласирани тим добија 60.000, другопласирани 30.000, а трећи 20.000 динара, а ту су и пехари и медаље. У конкуренцији млађих од 2001. годишта, три најбоље екипе добиће спортску опрему од КСС, као и пехаре и медаље.

Тунир у сениорској конкуренцији одржава се у суботу 25. и недељу 26. јуна, с тим што све екипе са стране своје утакмице одигравају само у недељу 26. јуна, док је субота намењана мечевима екипа из Ковина.

Детаљније информације и пријаве: Милош: 064/248-79-42, Павле: 064/208-16-44


Пожаревац се укључује у 3×3 Рода државно првенство Србије у баскету и то са жељом да овај турнир има највише такмичарских категорија, где пре свега градска управа жели да стане иза целог пројекта, а да се највећи акценат стави на кетегорију жена и млађих категорија у обе конкуренције.Турнир ће се одржати у суботу 25. јуна у самом центру града, на главном градском тргу, где ће бити постављена два монтажна баскет терена и представљаће квалификациони турнир за финале Србије у сениорској конкуренцији. Победник турнира одлази на финале Србије 20. августа у Београд, одакле се шампион наше земље пласира на Мастер турнир Ворлд Тура у Лозани.

За све категорије обезбеђене су награде у виду новца, спортске опреме КСС и локалних спонзора. У конкуренцији „Про сениори“, уз новчану награду, сви играчи првопласиране екипе добијају по мобилни телефони, док другопласирани тим добија новчану награду. У конкуренцији „Рекреативци сениори“, најбољи тим добија новчану награду и пролаз у Про категорију.

Детаљније информације и пријаве: Владан – 060/312-33-03


У склопу 3×3 Рода првенства Србије нашао се и турнир у Рачи надомак Крагујевца, под називом „Марко Поло Шумадија опен 3×3“, који је заказан за недељу 26. јун. Овај турнир ће представљати други квалификациони за регион централне Србије и као такав даваће четири слота за финале региона, које је у Параћину 3. јун. Такође ће бити и 13. квалификациони турнир за финале Србије, где ће се првопласирани тим пласирати на велико финале Србије у Београду 13 августа.

Турнир се игра на отвореним теренима средње школе „Ђура Јакшић“, где ће бити монтирана специјализована ФИБА подлога за баскет. Првопласираан екипа у сениорској конкуренцији освојиће 50.000 динара, другопалсирана  летовање у Грчкој са укљученим превозом (четири места), а трећи четврокреветни апартман у Грчкој без превоза. Код јуниора, најбољи тим добија четврокреветни апартман у Грчкој без превоза, а другопласирани робне награде које додељује КСС.

Детаљније информације и пријаве:

Туристичка агенција „Марко Поло“

Адреса: Крагујевацког Октобра бр. 70, 34000 Крагујевац

Слободан Рачић: 061/274-45-87

mail: marcopolotravel.kg@gmail.com

mail: zekas75@gmail.com