У уторак 23.06.2015. године у прелепом амбијенту на отвореним теренима КК Црвена Звезда Телеком на Калемегдану одржан је четврти по реду турнир 3X3 ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ 2015 у организацији Кошаркашког савеза Србије и Кошаркашког савеза Београда.

Овом приликом се захваљујемо кошаркашком клубу Црвена Звезда Телеком који нам је још једном изашао у сусрет и уступио своје отворене терене на Калемегдану на коришћење и фирми Хеба а.д. која је обезбедила сунцобране за организаторе и освежење за све учеснике турнира.

На турниру је учествовало 15 сениорских и 30 екипа млађих категорија у 3 категорије (пионири, кадети и јуниори). На турниру у сениорској конкуренцији судиле су интернационалне судије Милан Мажић, Бранислав Мрдак и Марко Јурас, као и националне судије Владимир Јевтовић и Синиша Прпа.

Пласман по категоријама:

ПИОНИРИ 2001:

1. ЗЕМУН (Милошевић Јарић Мане, Марковић Алекса, Бјелица Лука, Хубач Матеја)

2. БЕКО (Видовић Радован, Јовановић Лав, Плавшић Данило, Станисављевић Игор)

3. САВА (Радосављевић Душан, Рашковић Душан, Жепина Иван, Јанићијевић Радивоје)

Првопласирана екипа је добила спортску опрему од КСС, а играчи све три екипе су добили награде у виду пехара-статуа. Награде је уручио комесар турнира Милан Вукшић.

КАДЕТИ 1999:

1. ВРАГОЛАНИ (Станојевић Душан, Поповић Љубо, Бубања Душан, Петровић Симон)

2. ЗЕМУН (Павић Никола, Некић Лазар, Јовић Ђорђе, Антић Милош)

3. ПАРТИЗАН (Шљиванчанин Јован, Илић Матија, Газивода Александар, Михољчић Томислав)

Првопласирана екипа је добила спортску опрему од КСС, а играчи све три екипе су добили награде у виду пехара-статуа. Награде је уручио прослављени кошаркашки тренер Владе Ђуровић.

ЈУНИОРИ 1997:

1. ШЕВАЛИ (Стевановић Милош, Ивковић Александар, Баловић Петар, Терзић Бранислав)

2. КЛОНФЕРИ (Жигић Марко, Радосављевић Вук, Ђерић Милош, Добријевић Алекса)

3. ЗЕМУН (Бојановић Милош, Трајковић Владимир, Станковић Никола, Дробњак Стефан)

Првопласирана екипа је добила спортску опрему од КСС, а играчи све три екипе су добили награде у виду пехара-статуа. Награде је уручио члан Председништва КСБ Ненад Пујаз.

СЕНИОРИ:

1. МАСТЕР КАФЕ (Рашић Лазар, Вујовић Никола, Дугошија Марко, Драговић Богдан)

2. ЖИГУБИГУЛЕ (Вулетић Марко, Божић Срђан, Шпаровић Петар, Каралић Немања)

3. АУТО КУЋА СЕКУЛИЋ (Петровић Ђорђе, Антић Јован, Васић Михаило, Петковић Милош)

Првопласирана екипа је добила новчану награду у износу од 40.000 динара, другопласирана екипа је добила новчану награду у износу од 20.000 динара, а трећепласирана екипа је добила спортску опрему од КСС.
Награду првопласираној екипи је уручио председник КСБ Дејан Димитријевић другопласираној екипи награду је уручио најбољи српски судија Илија Белошевић, а трећепласираној екипи награду је уручио члан Председништва КСБ Ненад Пујаз.