Мушка сениорска 3х3 репрезентација Србије играће у финалу ФИБА Светског првенства у Бечу, пошто је у полуфиналу савладала Летонију  резултатом 21:18.

Почело је нервозно на обе стране, са пар грешака. Све до двојке Мајсторовића која је запалила трибине, где су опет доминирали навијачи Србије. Да би нови погодак са дистанце – овог пута Стојачића дао крила нашем тиму и показао шта ће бити снага Орлова у овом полуфиналу.
Летонци су узвратили, спустили на 4:3, Србија се добро бранила, али потрајало је до нових поена нашег тима. Стојачић, опет за два, ван линије ограничења погодио је и Бранковић. Занимиљиво, од првих осам поена нашег тима све су биле „двојке”. Међутим, Летонија је озбиљно претила, на пет минута пре краја повела – 10:11.

Стојачић је новом двојком, његовом трећом вратио предност Србији – 12:11. Везао је још две и држао наш тим на дистанци – 16:14. Мајсторовић је повисио на 17:14. Стојачићу је затим свирана неспортска грешка, али није то скупо коштало наш тим. Миезис убацио само једно од два слободна бацања, а Бранковић погодио за два. На семафору је 19:16.

Стојачић је на два минута пре краја покушао двојком да одведе Србију у финале. Није успео, али јесте погодио под кошем, па покупио лопту после промашаја Летоније… То и даље није било довољно. Све до продора Мајсторовића на коме је наш репрезентативац фаулиран. Једно слободно бацање је било довољно за пласман у финале. Већ прву прилику Мајсторовић је искористио за 21:18 и финале Светског првенства.

Најефикаснији био је Стојачић са 12 поена (пет двојки), Мајсторовић и Бранковић су убацили по четири, Васић 1.

Марко Бранковић, репрезентативац Србије, после пласмана у финале рекао је:
– Ово је невроватно. Честитам Летонији на борби и сјајној утакмици. Желим да се захвалим овој сјајној публици која нас је бодрила све време. Стојачић је показао да је најбољи. Аплауз за њега, ми смо ту да испратимо. Идемо корак по корак, као што смо ишли и кроз цело такмичење. Желимо да одбранимо титулу овде у Бечу.

Други полуфинални пар је Бразил – САД. Финални меч првенства заказан је за 18.25 часова, док ће борба за бронзану медаљу бити од 17.15 сати.

Освајачи медаља на Светском првенству у Бечу ће изборити визе за олимпијски квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу 2024.

Све мечеве са ФИБА 3×3 Светског првенства у Бечу можете пратити на званичом сајту ФИБА 3×3 Светског првенства на адреси

https://www.fiba3x3.com и на официјелном Jутјуб каналу ФИБА 3х3 на адреси: https://www.youtube.com/c/FIBA3x3.

Директни преноси читавог првенства су доступни и на каналима Спорт клуба.