У недељу 11. јуна, уз учешће 71 екипе, на Ади Циганлији у Београду одржан је 3×3 „Аda Woman’s challenge”, у оквиру кога је одржано и државно првенство у баскету 3×3.

Такмичење се одвијало у четири старосне категорије, а за титулу шампиона Србије у баскету 3×3 надметало се десет екипа. Прво место је освојила екипа Мачкице (Олга Степановић, Ана Радовић, Милица Ивановић, Марија Прља) која је у финалу савладала екипу Змајеви (Јулијана Војиновић, Ива Роглић, Јелена Будимир, Милена Папић) са 15:13. Мачкице су у полуфиналу савладале Кораћ са 14:13, док су Змајеви били бољи од Прелепотица са 12:10. Треће место припало је екипи Кораћа (Ивана Јурић, Владинка Ерак, Наташа Бучевац, Лидија Вучковић).

У конкуренцији играчица до 18 година учествовало је 19 екипа. Прво место заузела је екипа Кићини бумбари, друга је била екипа Пролетер фејс, а трећа Гирл баскет.

Кићини бумбари су у финалу савладали Пролетер фејс са 16:9, а претходно су у полуфиналу биле боље од Гирл баскета са 17:7. Пролетер фејс је у полуфиналу савладао Дрим тим са 12:4.

У конкуренцији играчица до 15 година учествовале су 23 екипе, а најбоља је била екипа Старе Пазове. Пазова је у финалу савладала тим Стручњаци са 16:7. Претходно је у полуфиналу била боља од Спартанки са 16:15, док су Стручњаци савладали екипу Пролетер пилићи са 14:13. Спартанке су освојиле треће место.

У конкуренцији играчица до 12 година учествовало је 19 екипа. Прво место је освојила екипа Студент уникорнс која је савладала у финалу Спартанке са 4:2. Претходно је у полуфиналу савладала Мио баскет са 5:3, док су Спартанке биле боље од Пролетера са 7:3. Пролетер је заузео треће место.