Кошаркашки савез Србије покренуо је акцију названу “Pink and roll”, поводом обележавања 20. марта као Дана борбе против рака дојке у Србији. У оквиру овог пројекта, 21. коло (5. март) и 22. коло (9. март) Прве женске лиге Србије биће у знаку розе боје, која на светском нивоу обележава борбу против рака дојке. Овој акцији КСС придружиће се и Кошаркашка лига Србије у мечевима 25. кола (20. март). У циљу подршке оболелим и леченим женама од рака дојке, наше кошаркашице и кошаркаши прволигашких екипа ће на патикама носити розе пертле.

Централни догађај акције “Pink and roll” је финални турнир Купа “Милан Цига Васојевић” за сениорке, на коме ће наше гошће бити чланице Удружења жена оболелих и лечених од рака дојке – “Будимо заједно”.

Према статистичким подацима, рак дојке је најраспрострањеније малигно обољење код жена у Србији. Од рака дојке у нашој земљи сваке године оболи приближно 4.000 жена, а око 1.600 жена изгуби битку са овом болешћу.

Овом акцијом ће наше кошаркашице и кошаркаши дати немерљив допринос у борби против рака дојке и широм Србије пренети поруку о важности пружања константне подршке свима који су укључени у борбу против ове опаке болести.

У реализацији овог пројекта подршку Кошаркашком савезу Србије пружиле су компаније “Falc East” из Књажевца, “Медиспорт” и “Студио 7”, којима се овим путем захваљујемо.