Због тренутних догађања у Украјини постоји велика вероватноћа да ће 15. маја на састанку Борда ФИБА Европа у Минхену, бити донета одлука о промени домаћинства Евробаскета 2015. Незванично се сазнаје да ће кровна континентална кошаркашка федерација посегнути за „резервном“ варијантом и организацију следећег Евробаскета понудити другим федерацијама. Кошаркашки савез Србије има јасну жељу да буде један од суорганизатора или домаћин групе у Београду. Ову идеју свесрдно подржава Александар Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије.

– Апсолутно сам за овакву идеју. Била би то сјајна ствар за нашу кошарку, пре свега из такмичарског угла, јер Европско првенство 2015. године је квалификационо за Олимпијске игре у Рију. Пропустили смо две Олимпијаде и сигурно би нам било лакше да на крилима наших навијача покушамо да обезбедимо учешће на Играма у Бразилу, уколико то не учинимо већ на Светском шампионату у Шпанији – истиче Александар Ђорђевић.

Селектор нашег најбољег тима нема дилему да Србија, Београд и други градови имају све предуслове за организацију Европског првенства 2015. и да би, као и увек, били добри домаћини.

Србија је у последњих 10-ак година успешно организовала многа велика спортска такмичења и увек смо добијали највише оцене за организацију, а од свих учесника похвале за гостопримство које су осећали на сваком кораку. Не видим разлоге да и сада не буде исто. Имамо прелепу „Комбанк Арену“, сјајну кошаркашку публику која познаје ову игру и цени врхунске екипе и асове. Поседујемо смештајне капацитете, организациони потенцијал, што су све предуслови да будемо суорганизатори Евробаскета 2015. године.

Ђорђевић истиче да је подршка државе неопходан предуслов да Србија истакне евентуалну кандидатуру.

Апсолутно нам је потребна подрска државе. Надам се да људи из државног врха схватају стратешку важност евентуалне организације овог великог такмичења у спортском, али и промотивном смислу и да ће Кошаркашком савезу Србије дати јасну подршку да се кандидује за Евробаскет 2015.